top of page

"RAZLISTAJ SE" 

  fotografski natječaj u Mjesecu hrvatske knjige

"MORE, OTOK I LJUDI"

Večeras u 19 sati u Virtualnoj knjižnici Tisno otvaramo izložbu "More, otok i ljudi" Melite Korajlić Ciraj.

 

"Uhvaćeni momenti okom meštra fotografije, Nevena Jovića (i par iz privatne kolekcije), poželjela sam prenijeti na platno i dati im neku novu dimenziju".

 

 

 

 

 

Kako trenutak, kojega uhvati vrsno oko fotografa Nevena Jovića, oživi kao ulje na platnu slikarice Melite Korajlić Ciraj, velike zaljublenice u naš otok, more i ljude, možete vidjeti večeras od 19 sati u našoj virtualnoj knjižnici.

Vjerujemo da će se izložba održati, kako je planirano, u srpnju ovoga ljeta u PC Betina.

20200416_091429.jpg

Izložbu će otvoriti

Jelena Ćurić, 

diplomirani konzervator-restaurator

                IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "ARTERIJA"

U srpnju 2016. godine u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica je bila postavljena izložba fotografija na platnu Nevena Jovića.

  IZLOŽBA

"DODIRI I TRAGOVI"

U kolovozu 2017. godine u Baganelovici su izlagali mladi autori otoka Murtera - 

Ana Troskot, Josip Juraga i 

Jelena Ćurić.

Foto: Neven Jović i Rudinapress

  IZLOŽBA

"SACRALE...MEO"

Izložba restauratorice Jelene Ćurić i obuhvaća niz djela nastalih utiscima kroz primarni posao, a to je restauracija umjetnina. Koncept izložbe sadržan je u korištenju tradicionalnih starih tehnika i vještina starih majstora, upoznatih kroz restauriranje različitih umjetnina, ali izražavajući pritom svoju osobnu sakralnost i obogaćujući platna motivima poput krakelira, lakuna, degradacijom nosioca i slično.

IZLOŽBA CRTEŽA

"TAJNE SLIKARSKIH ŠPATULA"

Sutra, srijeda, 08.04.2020. u 19 sati otvaramo interaktivnu izložbu  crteža šibenske slikarice Katarine Urem. 

Pozivamo sve posjetitelje da se uključe u ovu interaktivnu izložbu na način da smišljaju  nazive špatulama, priče u kojima špatule igraju glavne uloge, pa i predlažu tko bi bio glavni u toj bandi špatula.  Kako sama autorica kaže: „Špatule sam prikazala kao dio organizirane grupe koja provodi slikanje, kao na rubu zakona."

Ciklus „Tajne slikarskih špatula“ čini deset radova u tehnici ugljena i akrila na papiru autorice Katarine Urem. Slikarske špatule su pribor ili alat koji umjetnici koriste za nanošenje boje na podlogu i omogućuju raznolike nanose i teksture. Ovdje su špatule prikazane u formi koja nalikuje policijskim dosjeima kakve poznajemo iz filmova. Organizacija za tajno umjetničko djelovanje. Potezi ugljenom govore o karakteru pojedine špatule, kao i sam otisak u tri različite nijanse crvene boje. Tako sedam radova prikazuje „profile“ svake pojedine špatule, dok ih tri crteža prikazuju zajedno.

Radovi prikazani na ovoj izložbi su inspirirani ciklusom „Ten Winter Tools/ Deset zimskih alata“ američkog umjetnika Jim Dinea. Dine je '70.-ih godina prošlog stoljeća napravio seriju od deset litografija s prikazima radnih alata. Njegova obitelj je imala trgovinu alata i odrastajući u tom okruženju alati su za njega postali „veza s prošlošću, ljudskom prošlošću, ruka“. Također i veza s mitologijom umjetnosti i procesom ljudske kreativnosti (theartstory.org).

Katarina Urem rođena je u Šibeniku 1978. Nakon završene Umjetničke akademije u Splitu s diplomom prof. likovne kulture i restauratora zapošljava se 2003. u Muzeju grada Šubenika gdje radi i danas. Od 2016. izlaže na samostalnim i grupnim izložbama, te sudjeluje na raznim projektima.

E-mail kataurem@gmail.com

Instagram katarina_urem

Mobitel: 091 5722323

pozivnica Urem.jpg

Izložbu će otvoriti ravnatelj Muzeja grada Šibenika, gospodin Željko Krnčević

bottom of page